воскресенье, 7 апреля 2013 г.

Йогурт в мультиварці


Йогурт домашнього приготування - надзвичайно корисний, але швидкопсувний продукт. Його можна зберігати в холодильнику не більше 5 діб. Однак цей йогурт хороший тим, що його можна варіювати за власним бажанням. Варення, какао, кокос, ваніль, консервовані персики або свіжі ягоди - ви можете використовувати все, що побажаєте! Різні начинки привнесуть новизну в знайомий смак. Більше того, ви можете додати вершки в молоко і отримати ніжний вершковий присмак. Ми пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування йогурту в мультиварці.




Як приготувати Йогурт в мультиварці
Прокип'ятіть і остудіть молоко до 37-40 градусів. Молоко повинно бути теплим, але не гарячим.
Додайте в йогурт закваску - натуральний йогурт - і ретельно перемішайте суміш.
Візьміть скляні баночки або склянки однакового розміру, добре їх помийте. Розлийте суміш по банках.
На дно мультиварки покладіть серветку або невеликий рушник. На серветці акуратно розставте баночки. Залийте воду в чашу мультиварки. Зверніть увагу, що вода повинна покривати баночки приблизно на три чверті (не вище ніж по шийку).
На мультиварці виберіть програму "Підігрів" / "Йогурт" / "Збереження страви гарячим", час програми - година-півтори. Час від часу перевіряйте консистенцію йогурту. Коли суміш загусне - вимкніть мультиварку і залиште в ній йогурт ще на годину. Після переставте йогурт в холодильник. Коли йогурт охолоне, його можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий